Reagerer kraftig på stigmatiseringen

SOS Rasisme reagerer på at mennesker med ikke-europeisk bakgrunn blir stilt ansvarlig som gruppe i stedet for at gjerningspersonene blir behandlet som enkeltpersoner i kriminalsaker.

Etter helgens tragiske dobbeldrap erdet ifølge organisasjonen tydelig at det er enkelte i det norske samfunnet som ønsker flere ofre. Skylden for drapene legges ikke på enkeltpersonene som stod bak drapene, men innvandrere som gruppe.

Ikke med noen annen gruppe kunne stigmatiseringen blitt verre, i enhver annen kriminalsak er det enkeltpersonene som har ansvar, i denne saken er det innvandrere som gruppe og integreringsarbeidet, ifølge SOS-rasisme.

-De ansvarlige for denne ugjerningen må bli stilt for retten som enkeltpersoner. I media blir nå mange tusen mennesker av maktpersoner stemplet som kriminelle. Like lite som hvite, norske nordmenn har personlig ansvar for Orderud-drapene, har innvandrere i Norge personlig ansvar for dobbeldrapet i Moss, sier Ketil W. Aanensen, nestleder i SOS Rasisme.

Om lag 80% av all registrert kriminalitet begås i følge statistikken av menn. Betyr dette at alle menn blir kriminalisert som gruppe etter enhver kriminalsak? Undrer Aanesen.

Dersom det norske samfunnet vil få bukt med kriminaliteten må vi slutte å følge slike blindspor det er å kollektivt ansvarliggjøre en gruppe for enkeltpersoners verk, mener han.