Vil omvende muslimer til å bli kristne

Dr. Daniel Shayested har vært muslimsk fundamentalist. Nå er han kristen og reiser rundt for å omvende muslimer til å bli kristne.

Daniel ble leder for et fundamentalistisk islamsk parti med 10.000 medlemmer. Han var kandidat til det Islamske Parlamentet midt på 80-tallet. Men Ayatollah Khomeini kom til makten i landet og hans parti så på Daniel som en trussel, og han ble dømt til døden.

I fengslet mistet han troen på islam og begynte å søke etter sannheten i andre religioner. På mirakuløst vis ble han løslatt, og flyktet til Tyrkia

Nå er familien bosatt i Australia. Der studerte Daniel teologi og grunnla i 1994 menigheten: The Iranian Aliance Church of Sidney. Mange muslimer har blitt kristne gjennom den.

Nå reiser han verden rundt og taler på møter og konferanser som tar opp spørsmålet om forholdet mellom kristendom og islam. I påsken deltok han på en konferanse i Oslo, deretter kommer han til Bryne. Torsdag formiddag vil han møte muslimer på Bryne, og om kvelden vil han være i Egersund, i følge Aftenbladet.