700 mill. for å få ut asylsøkere raskt

Regjeringen bevilger nå en ekstra pott på 700 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett for å få fortgang i behandlingen av asylsøknader og for å sende folk med avslag fortest mulig ut av landet.

Både politiet og Utlendingsdirektoratet (UDI) skal tilføres mer penger og ressurser for å øke kapasiteten på søknadsbehandling og uttransportering av asylsøkere, i følge Aftenposten.

Kapasiteten til å frakte ut folk som har fått avslag på sin asylsøknad, er altfor lav. Politiet får bortimot 100 millioner kroner ekstra til å få bukt med køen på 2500 som venter på uttransport.

Det koster over 100 000 kroner i året å innkvartere en person i asylmottak. Regningen for den sene uttransporteringen beløper seg derfor til flere hundre millioner. Regjeringen tar nå konsekvensen av at det er en god investering å gi politiet mer penger slik at asylsøkerne kan fraktes ut. Situasjonen har dessuten skapt gnisninger mellom Kommunaldepartementet, som betaler for asylmottakene, og Justisdepartementet, som har ansvar for uttransport.

Les mer i Aftenposten: -Rask beskjed alltid best