Bildet er av Jesus på korset. De kristne feirer påsken. I Bibelen står det at Jesus ble hengt på korset, men at han stod opp fra de døde og er hos Gud i himmelen.
Foto: sxc.hu
Påsken er den eldste av de kristne høytidene. De feirer at Jesus stod opp etter døden og kom hjem til Gud. Kirken sier at Jesus døde for å gi alle som trodde på ham, evig liv. 
0Shares
Avatar
Latest posts by Eva Holte (see all)

For de kristne er påsken en viktig høytid. Påsken handler om hva som skjedde med Jesus da han døde og stod opp igjen.

Palmesøndag

Historien om påsken begynner på palmesøndag. Jesus kommer til Jerusalem. Han rir på et esel. Han er veldig populær. Folk roper hurra og vifter med palmegrener.

Skjærtorsdag

Jesus er sammen med sine disipler. Han har 12 disipler. Disiplene er hans venner. De tror på Jesus. Når de har spist, går de til et sted som heter Getsemane. En av disiplene, Judas, har sagt til Jesus fiender at de skal til Getsemane. Fiendene tar Jesus til fange.

Langfredag

Jesus må gå med et tungt kors på ryggen. Folk spytter på Jesus og roper stygge ting. Gaten han går i, heter Golgata. Fiendene setter opp korset. De henger Jesus på korset. De spikrer hendene til Jesus fast på korset. De korsfester ham.  Jesus sier til Gud: Tilgi dem, de vet ikke hva de gjør. På ettermiddagen dør Jesus på korset. Han blir begravet.

Påskemorgen, 1. påskedag

Moren til Jesus heter Maria. Hun går til graven. Hun gråter. Graven er tom. En engel snakker til Maria. Engelen sier at Jesus er kommet til Gud. Hun blir glad. Noen kvinner går også til graven. De sier til disiplene at graven er tom. Alle blir glade. Påskemorgen og 1. påskedag er alltid på en søndag.

2. påskedag, mandag

Jesus viser seg for disiplene. Han sier at han ikke er død lenger. Han sier at han er hos sin far. Faren til Jesus er Gud. Han sier han døde for at alle mennesker som tror på ham skal ha evig liv i himmelen.

Kilde: kirken.no

ORDFORKLARINGER
Eldste: gammel – eldre – eldst. F.eks. Jeg har tre tanter. De heter Anne, Kristine og Berit. De er 89, 92 og 95. Anne er gammel, men Kris- tine er eldre, og Berit er eldst.
Evig: Varer bestandig. Tar aldri slutt.
Disippel: Tror på en person. Følger denne personen og er trofast mot ham.
Sto opp fra døden: Var ikke død lenger.