– Fremtidens arbeidsliv blir mangfoldig

Viktig å få anerkjennelse for et viktig arbeid, sier styreleder i Mangfold i Arbeidslivet (MiA), Ariana Fernandes. Her er hun fotografert sammen med daglig leder i Human Factors, Bjørn Ekelund, i det hun mottar prisen på NOK 15.000.
Foto: Claudio Castello
Stiftelse som promoterer et mer inkluderende og flerkulturelt arbeidsliv fikk pengepris.

Konsulentfirmaet Human Factors, som spesialiserer seg på kulturkommunikasjon, coaching og prosjektledelse, delte ut nylig prisen “Diversity Icebreaker”, i en kort seremoni avholdt på Ekeberg restaurant i Oslo.

I år gikk prisbeløpet, tilsammen 15 000 kroner, til stiftelsen Mangfold i Arbeidslivet (MiA). Harald Ekelund, merkantil leder og CFO i Human Factors, påpekte at MiA oppfylte alle krav til å vinne årets pris.

– Vi gir denne prisen til den eller dem som har utmerket seg i brobyggerarbeide. MiAs tiårige innsats på dette feltet, i forhold til de praktiske utfordringene når det gjelder flerkultur, kompetanse og arbeidsliv har vært av stor betydning.

Ekelund er imponert over hvor mye jobb stiftelsen har lagt ned.

– MiA har jobbet systematisk og godt i et vanskelig temaområdene.

Inspirerende
Styreleder i MiA, Ariana Fernandes var veldig takknemlig for prisen. Hun mottok den på vegne av ledelsen i stiftelsen, som tilfeldigvis var på jobbreise og EU-seminar i Riga, og kunne ikke være tilstede.

– Å få en slik anerkjennelse er veldig inspirerende, særlig i lys av den siste tids debatt om kulturforskjeller og integrering, som jo ofte har vært negativt ladet.

Hun mente MiAs innsats er berettiget og må fortsette.

– Vi må begynne å innse et flerkulturell verdiskapning og kompetanse blir viktig i fremtiden, og at både privat og offentlig sektor må ha et inkluderingsperspektiv i kompetanse, utvikling og ledelse, avrundet hun.