Norsk-nigeriansk talent slapp singel

 
Foto: Mathias Normann
EHI fra Groruddalen slapp fredag sin debutsingel Tanker på Universal Music Norge. Låten spinner rundt en konkret hendelse i hans eget liv.

Førstesingelen til EHI (Stian Ehiabhi Omole) har rot i en oppvekst som ikke alltid har vært like enkel. 25-åringen kom alltid litt skeivt ut med lærerne, var trill rund, hadde dårlige sosiale ferdigheter og en fraværende far. Men han var god på to ting: å synge og være morsom, og han brukte det for alt det var verdt.

– Låten handler om frykten for å bli forlatt. At noen har vært utro mot deg og du sitter igjen med alle følelsene, skammen, hatet og sinnet. Jeg føler ofte at jeg ikke strekker til følelsesmessig, og det tror jeg skinner veldig gjennom i sangen også, forteller EHI til Universal Music Norge.

For norsk-nigerianske EHI var musikk en viktig del av barndommen. Moren introduserte han for artister som Barry White, Craig David, Destiny´s Child, Marvin Gaye, TLC og Whitney Houston, kombinert med musikk med afrikanske artister som Harry Bella Fonte og Fela Kuti.

Han ble tatt inn i hiphop-kollektivet Forente Minoriteter som 15-åring, og fikk med det mulighet til å jobbe med forbilder som Tommy Tee og Nasty Kutt. Han fikk sjansen til å spille på steder som han bare hadde drømt om, og fikk i tillegg innpass på Gatekunst-prosjektet hvor han fikk utvikle seg som sanger og artist. 

Vil hjelpe andre unge
Med et ærlig og åpent sinn ønsker EHI å fortelle sin historie, og ser på musikken som en plattform hvor han kan nå ut til andre med tankene sine. Han vil bruke sin bakgrunn og historie til å hjelpe unge i dag.

Ved siden av musikken er EHI svært opptatt av å gi av seg selv til ungdom i lokalmiljøet på Tøyen. Han arbeider som Barne- og Ungdomsarbeider på Tøyen Skole, trener et stikkball-lag i Tøyen Sportsklubb, og er i tillegg er med i den frivillige organisasjonen «Foreninga!» som jobber med arrangementer på Tøyen.