Oslo Mela klare med årets første artister

Les Amazones d’Afrique er blant artistene som er klare til årets Melafestival.
Foto: Karen Paulina Biswell
Supergruppa Les Amazones d’Afrique, den legendariske popstjerna Sajjad Ali, den eksperimentelle jazzartisten Sarathy Korwar, den karismatiske rapperen Sampa the Great og de innovative qawwaliene Zain Zohaib er klare for Oslo Mela

Årets festival arrangeres 16. til 18. august på Rådhusplassen i Oslo.

– Alle fem er sterke representanter innenfor sin sjanger og kommer til å både glede og utfordre publikummet vårt, sier festivalsjef Ashley Shiri via en pressemelding.

Melafestivalen er en sjangeroverskridende møteplass for feiring av kunst- og kulturuttrykk som har kommet til Norge gjennom innvandring, og har utviklet seg til å bli en av de største av sin type i Europa. Festivalens program skal favne bredt og samle publikum på tvers av generasjoner.

– Sajjad Ali er en av Pakistans aller største popstjerner. Siden han debuterte som artist i 1979 har han eksperimentert og fornyet sitt musikalske uttrykk og fremstår fortsatt som en veldig relevant artist. Les Amazones d’Afrique har i mange år overbevist med sitt sosiale budskap og sin nyskapende musikk, og slapp nettopp det kritikerroste albumet «Musow Danse». Dette er to navn som garantert sørger for god stemning på Rådhusplassen, forklarer Shiri.

Gir plass til yngre artister

I tillegg til store artistnavn, gir Oslo Mela også plass til yngre, mer eksperimenterende navn som kommer til å prege sin sjanger i årene som kommer.

– Sarathy Korwar er en av de mest originale artistene på UKs jazzscene og lar seg inspirere av alt fra sørøstasiatiske ragaer, avant garde hiphop og kontemporær jazz. Han skulle egentlig spilt hos oss i 2020 og jeg er veldig glad for at han opptrer på årets festival. Brødreparet Zain Zohaib tilhører en ny generasjon qawwalier som bruker den klassiske musikken som base og tilfører ulike sjangre, instrumenter og teknologi for å skape en helt ny sound. Sampa the Great har etablert seg som en overbevisende og frittalende rapper som overskrider både sjangre og forventninger.