Veldedig organisasjon får støtte av videregående skole

Superstjerne Ne-Yo til Larvik

Halv pris: RnB-stjernen Ne-Yo har gått med på rabatt når han spiller i Larvik 26. februar. Inntektene fra konserten går til et barnehjem i Peru
Den verdenskjente RnB-stjernen Ne-Yo spiller veldedighetskonsert i Larvik 26. februar. Inntektene fra konserten går til et barnehjem i Monsefú, Peru.

– Dette er den største popkonserten i byens historie, sier Christoffer Naustdal Hjelm, som hjelper konsertens bookingteam ved å stille opp med de beste artistene.

En gang i året har Prosjekt Peru en veldedighetskonsert for å drive et barnehjem og en skole i Peru.

Artister som Karpe Diem, Mira Craig og Madcon skal også i ilden denne kvelden, og det kan ventes flere tv-personligheter samt standup.

Jeg tenkte: jeg kan ikke bygge hus, men jeg kan skaffe pengene til noen som kan det.

– Det har stort sett vært norske artister som har spilt på veldedighetskonserten, sier Christoffer, men i år slår de til med en av verdens største RnB-artister, nemlig Ne-Yo. 

Alle bortsett fra Ne-Yo gjør dette helt gratis siden det er for veldedig formål, ifølge Hjelm. 

Qualitytime, som er bookingselskapet til Christoffer Naustdal Hjelm arrangerer nemlig deler av Europa-turneen til Ne-Yo. Superstjernen gått med på å ta halv pris for konserten i Larvik.

– Tidligere headlinere har vært bra, men de var stort sett norske artister, sier Christoffer, men i år slår de til med en av verdens største RnB-stjerner, nemlig Ne-Yo.

For fremtidens barn

Dag Petter Svendsen er initiativtaker bak Prosjekt Peru.

 – Jeg forlot Blindern tidlig på 1990-tallet og ble kjent med Peru i en tid hvor det var nær sagt borgerkrig.

Dag Petter er en engasjert mann som har tilbrakt store deler av livet sitt med å hjelpe foreldreløse barn i en by som heter Monsefú i Peru.

 – Det var den maoistiske geriljagruppen Lysende Sti som kom ned fra Andesfjellene. Lokalbefolkningen ble uskyldige ofre i kryssilden mellom maoistene
på den ene siden og den peruanske hæren på den andre. Mange
uskyldige ble drept, forteller han.

Ifølge Dag Petter ble mange barn foreldreløse på grunn av drap på  uskyldige.

 – I 1991 var det 15 000 foreldreløse barn i hovedstaden Lima, forteller han.

En voksende prosess
Da han dro hjem fra Peru, begynte han å arbeide for å forandre tilstandene han hadde sett.
 
– Jeg så et område, og jeg tenkte: jeg kan ikke bygge hus, men jeg kan skaffe pengene til noen som kan det, forteller Dag Petter.

Sammen med sin kone og med støtte fra Thor Heyerdahl videregående skole tok han fatt på arbeidet med å bygge et barnehjem til foreldreløse barn.

Skolen innførte Peru-dagen på skolen, der elevene skulle ut og tjene en dagslønn på minimum 350 kroner. I år var 2000 elever ute og arbeidet. Første året Operasjon Peru fant sted donerte Utenriksdepartementet 75 000 kroner og elevene samlet inn 100 000 kroner, siden den gang har det gått bedre og bedre. I fjor lå innsamlingen på omtrent 700 000 kroner totalt. 

Dag Petter forteller at Prosjekt Peru har mange støttespillere, og folk har tillit til at pengene blir brukt på riktig måte. Prosjekt Peru er nemlig en av de få, hvis ikke den eneste veldedighetsorganisasjonen, som ikke tar noe som helst til fortjeneste eller til administrasjon, alle pengene som samles inn går rett til Peru.

– Komplett.no (som er en nettbutikk for elektroniske varer journ. anm) har støttet oss med 200 000 kroner i år, i tillegg til en masse nødvendig utstyr som er på vei til Peru, forteller Dag Petter. 
 
Elever er engasjerte

Ine Soleim er leder for elevkomiteen på Thor Heyerdahl videregående skole. Hun går sitt siste år og får hjelp av seks andre gode hjelpende hender til å fullføre en utfordrende men givende jobb.

– Det er flott å jobbe for å gi barn skolegang. Vi har en kjempeflink gjeng som støtter meg, og så rekrutterer vi nye elever fra første og andre klasse også, sier hun. Vi håper på å samle inn en million i år, sier Soleim.

Ne-Yo spiller i Oslo Spektrum 27. februar.