Shirin Ebadi til Oslo

 
Foto: flickr.com
Author Recent Posts Uzma Rana Latest posts by Uzma Rana (see all) Kampsport bidrar til kvinnefrigjøring - 03.11.2016 Tren kampsport! - 20.06.2016 Hvorfor må vi ta imam-kritikken i media? - 06.05.2016 Iransk fredprisvinner er blant deltakerne i Oslo Freedom Forum fra 9.-11. mai. Konferansen arrangeres av stiftelsen Human Rights Foundation og ble etablert av HRFs […]

Iransk fredprisvinner er blant deltakerne i Oslo Freedom Forum fra 9.-11. mai.
Konferansen arrangeres av stiftelsen Human Rights Foundation og ble etablert av HRFs norsk-venezuelanske grunnlegger Thor Halvorssen Mendoza. Ifølge arrangørene er konferansen del av “stiftelsens pågående kampanje for å forsvare og fremme menneskers frihet i hele verden”.
Karpe Diem, “Årets Blend-pris” vinnere.
Foto : Martin Johansen
Et av trekkpasterne blir Nobelprisvinneren fra 2003, Shirin Ebadi. Juristen og menneskerettighetsforkjemperen fra Iran ble historiens første kvinnelige muslimske vinner av prisen. Siden 2009 har hun levd i eksil i Storbritannia etter kritikk av det omstridte valget i hjemlandet og iranske myndigheters behandling av demonstrantene som aksjonerte etter valget.

Millioner til Karpe Diem

Karpe Diem gir 1,5 millioner priskroner de selv fikk til Røde Kors’ ressurssentre, og skal i den forbindelse spille konsert for unge under 18 år i juni. 
Hiphopduoen Karpe Diem, som nylig ble kåret til Årets Spellemann, ble tildelt Sigvald Bergesen d.y.s Almennyttige Pris i Gamle Logen i Oslo.
Prisen går til noen som har utført «fremragende arbeid innen allmennyttig virksomhet», og er på til sammen to millioner kroner.
Magdi og Chirag i populære Karpe Diem får ifølge juryen prisen for «fremragende innsats for integrering av forskjellige ungdomskulturer gjennom deres musikk, uavhengig av etniske, religiøse og politiske skillelinjer».
Den ene delen av prisen er en gave på 1,5 millioner kroner, som skal gis til et veldedig formål. Karpe Diem har valgt å gi disse pengene til Røde Kors’ Ressurssentre for ungdom.