Norsk nok?

Politimann Rune Sivertsen i munter samtale med butikksjef Natacha Vuijsters og fembarnsmor og journalist in spe Rama Jama.
Foto: Skjermdump/nrk.no
Fire etniske nordmenn og fire nordmenn med innvandrerbakgrunn plasseres under samme tak med felles oppdrag. De skal hjelpe det norske samfunnet å finne ut av hvor norsk en borger må være for å regnes som norsk nok.

Nrk plasserte åtte nordmenn fra Oslo i samme hus. Fire av dem har flerkulturell bakgrunn. Sammen med fire etniske nordmenn får de alle anledningen til å finne ut av hva det vil si å være norsk. Hvor integrert må en med fremmedkulturell bakgrunn være for å bli norsk nok? Det spørsmålet skal deltakerne og seerne finne ut av gjennom fire dager der deltakerne bor under samme tak. Deretter skal de besøke hverandre hjemme for å få mer innblikk i hverandres hverdag.

Deltakerne får møte ulike mennesker i ulike settinger som deler sin mening om hva det vil si å være norsk. Men også deltakerne legger frem sine meninger, i tillegg til at de presenterer seg selv og avslører sine inntrykk av hverandre.

Hijab i politiet
Fahim Naeem, Rune Sivertsen, Rama Jama, Montadhar «Monta» Saleem, Mona Hellund-Angerer, Natacha U. G. Vuijsters, Julius Maske og Vera Orderud er deltakerne som en gang for alle skal hjelpe Norge å finne ut av hva som skal til for at en innvandrer blir norsk nok.

Allerede i første episode av realityserien var det høy temperatur i huset med meningsutveksling om hijab i politiet. Under meningsutvekslingen kommer det tydelig frem hvilke holdninger og fordommer de to gruppene har overfor hverandre og hverandres bakgrunn.

Denne uken gikk tredje episode av serien, som også kan ses på Nrk nett-tv.