Hvordan kan muslimer føle seg sikre på at halal-kjøttet de kjøper, er av god kvalitet? Den europeiske standardiseringsorganisasjonen (CEN) jobber nå med å sikre at alle ledd i produksjonen er forsvarlige.
Foto: Phalinn Ooi/Creative Commons

Problemfri feiring av id

Muslimer over hele Norges land feiret id denne høsten, og de som selger halal-kjøtt, har hatt det travelt. Men hvor kommer egentlig halal-kjøttet fra? Har produsentene fulgt de retningslinjer som Koranen legger til grunn for religiøs slakt? CEN, den europeiske standardiseringsorganisasjonen, har nå tatt initiativ til at hele prosessen standardiseres, fra foring av dyr til ferdig produkt i butikken.

Utrop nr. 44/2013 (21.11.2013)

Utrop pluss

Du må logge inn for å få tilgang til Utrop pluss.
Dersom du har et Utrop pluss abonnement skriv inn
din kode under. Dersom du ikke har et abonnement, se lenger nede på siden for mer
informasjon.
Kode/e-postadresse:

  25 kr per mnd



  (48 utgaver som eavis)

  Privatpersoner (avtalegiro) 

  600 kr i året


  (12 utgaver på papir og  
  36 utgaver som eavis)

  Privatpersoner 

  975 kr i året


  (12 utgaver på papir og  
  36 utgaver som eavis)

  Institusjonsabonnment 

Eksisterende papirabonnement

Dersom du har et papirabonnement på Utrop kan du skrive inn e-postadressen som er registrert på abonnementet ditt i kodefeltet over for å få tilgang til digitale utgaver av Utrop. Er du papirabonnent og ikke har registrert epost-adressen kan du gjøre det ved å sende en epost til majoran(a)utrop.no