- Taushet i SV om hijab

- Det er en øredøvende taushet i SV om skaut. Hvis de er mot et forbud mot skaut, bør de komme ut og si ifra. Et ordtak sier at den som tier samtykker, sier Akhtar Chaudhry, leder i SVs utvalg for etnisk likestilling til Ny Tid.
– Ingen partiledere eller stortingsrepresentanter solidariserte seg med jentene som nylig demonstrerte for retten til å velge å gå med skaut. Norske politikere er de feigeste jeg vet om, sier han.

-A-møbler nekter en ung muslimsk kvinne å gå med skaut på jobben. Hun nekter å bøye seg, blir truet med sparken og tar den opp hos Likestillingsombudet, som sier at A-møbler bryter norsk lov. Til tross for denne uretten: Ikke en eneste stortingsrepresentant eller partileder var med og viste solidaritet da unge muslimske kvinner nylig demonstrerte i Oslo for retten til å selv velge om man vil gå med skaut, sier Chaudhry, og penser over på Fadime-drapet i Sverige.

– Jeg opplever at jeg har med en meget intolerant majoritet å gjøre. Og når majoriteten ikke har noe annet å gjøre, så finner den opp problemer, som foreksempel skautsaken.