Islamsk lærd ut mot “haram”-emojibruk

 
Foto: Skjermdump/YouTube/MemriTV
Wajdi Akkari, en saudi-arabisk predikant advarer muslimer mot å bruke visse typer emoji`er når de chatter på nettet.

Ifølge den pakistanske avisen The Express Tribune er det særlig emoji´er med karikaturer av engler, djevler og folk som ber, som troende muslimer må holde seg unna når de chatter på Facebook, eller når man legger ut bilder med kommentartekst på nettsteder som Instagram eller WhatsApp.

Særlig er det engelen med glorie som er stengt forbudt, ifølge Akkari, siden dette er en kristen tolkning av det hellige.

– Her må man være selektiv og sjekke ut på forhånd. Vi som er muslimer tror ikke på engler på samme måte. Husk, ikke alt som finnes på nettet er halal å dele, selv om man ikke mener vondt, sier den saudiske skriftlærde i en video lagt ut på YouTube-siden til Middle East Media Research Institute (MEMRI).

Var kristen, ble muslim
Akkari ble født i Libanon i en kristen familie, men konverterte til islam etter et opphold i USA, hvor han uten hell prøvde å bli rapper. Akkari tok i stedet et bachelor i islamske studier etter å ha konvertert, og reiste så videre til Saudi-Arabia, hvor han utdannet seg videre til skriftlærd.

Ifølge ham er det å legge ut “djevel”-emojier strengt forbudt for muslimske nettbrukere.

 
Foto : Bildekollasje/getemoji.com

– Vi vet ikke hvordan Satan ser ut, og vi har derfor heller ikke lov til å tegne eller illustrere ham som figur. Å bruke slike emojier er helt klart djevelsk i sin natur og noe som heller ikke kan tillattes.

Nei til heavy metal- og bønnesymbol
Videre advarer han mot å bruke emojier som forestiller manu cornuta, håndbevegelsen som flittig brukes av publikummere på heavy metal-konserter.

– Her har vi også et symbol på djevelen. Hånbevegelsen viser Satans horn, og finnes blant annet som chattesymbol på WhatsApp. Folk vet ikke hva det betyr, og sender bare i vei, uten å vite at det også er haram (forbudt).

Akkari oppfordrer i tillegg de troende til å la være å bruke bønnesymbolet på WhatsApp.

– Igjen, dette er noe mange deler og sender videre, uten å vite at bønnesymbolet viser hvordan buddhister og kristne ber, sier han videre i videoen.