Esbati til Listhaug: – Gå av

 
Foto: Bildekollasje
Ali Esbati, politiker i Riksdagen for Vänsterpartiet, og selv oppvokst i den nå svært omtalte Stockholmsbydelen Rinkeby, sier nesten alt dagens norske regjering gjør på integrering er feil dersom man vil unngå utenforskap. 
0Shares

Utenfor flere av de svenske storbyene ligger forsteder hvor arbeidsledigheten og kriminialiteten er høy. Bydelene, som gjerne består av nesten 100 prosent innvandrere, holdes ofte fram som et eksempel på mislykket svensk integrering. 

Og hvis ikke den norske innavandrings- og integreringsministeren Sylvi Listhaug bytter kurs straks, kan dette blir realiteten i Norge også, hevder svenske Ali Esbati, politiker i Vänsterpartiet, overfor Dagbladet.

Han har følgende råd til Listhaug for å ikke lage et Rinkeby i Norge.

– Gå av. Skal Norge løse problemene som kommer med høy innvandring så burde man nesten gå gjennom Høyre og Frps program og punkt for punkt og gjøre det stikk motsatte. Bygg flere boliger. Skap en inkluderende skole, ikke en skole som forsterker forskjellene, ta sats på en offensiv politikk mot arbeidsledigheten, ikke bare tro den går bort av seg selv, sier Esbati til Dagbladet. 

– Sverige har skyld i det selv
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug kontrer Esbati ved å si at Sverige selv har skylda for problemene i Rinkeby.

– Sverige har påført seg selv store utfordringer på grunn av at de har ført en svært liberal, mange vil si en naiv og snillistisk, innvandringspolitikk over mange år. Over tid har det utviklet seg parallellsamfunn i Sverige der noen grupper i enkelte områder ser ut å leve på siden av samfunnet med egne lover og regler, og med kriminelle som styrer, sier Listhaug til Dagbladet.