Det kurdiske miljøet i Oslo fordømmer terrorangrepet

–Dette angrepet er et angrep på kjærligheten, demokratiet og friheten til å elske den man vil, sier Ungkurd i en pressemelding. 
– Vi som alle andre der ute fordømmer dette terrorangrepet på det sterkeste. Dette er et angrep på oss alle, sier Andam Aziz som er talsperson for Kurdisk demokratisk samfunnsenter.
Majoran Vivekananthan
Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all)

– Vi sier dette på vegne av veldig mange kurdere i Norge som tar fullstendig avstand fra gjerningsmannens handlinger, sier Aziz.

Organisasjonen Ungkurd er også sjokkert.

– Dette angrepet er et angrep på kjærligheten, demokratiet og friheten til å elske den man vil, sier Ungkurd i en pressemelding.

– Vi var den første innvandrer organisasjonen som deltok på pride i 2016 og Begard Reza som er generalsekretær i Salam nå, var styremedlem i Ungkurd. Vi har hatt flere skeive folk i vårt styre og kjemper for skeives rettigheter i vårt miljø hverdag, skriver Ungkurd videre.

Reagerer på fokuset på etnisitet

Aziz reagerer på at det fokuseres på etnisitet i tittel.

– Vi mener det er helt uakseptabelt at du fokuserer på at det er en kurder som står bak terroren. Mannen er norsk statsborger. Hvorfor i all verden er det relevant at han er «kurder»? En terrorist er en terrorist uansett hudfarge, rase og religion, sier han til Utrop og får støtte av Ungkurd.

–Vi i det kurdiske miljøet er like sjokkert over angrepet som alle andre og derfor er useriøst at utrop velger å fokusere på nasjonaliteten til vedkommende og svartmaler et helt folk, sier Aziz.