Det kurdiske miljøet i Oslo fordømmer terrorangrepet

–Dette angrepet er et angrep på kjærligheten, demokratiet og friheten til å elske den man vil, sier Ungkurd i en pressemelding. 
– Vi som alle andre der ute fordømmer dette terrorangrepet på det sterkeste. Dette er et angrep på oss alle, sier Andam Aziz som er talsperson for Kurdisk demokratisk samfunnsenter.
3.2K+Shares

– Vi sier dette på vegne av veldig mange kurdere i Norge som tar fullstendig avstand fra gjerningsmannens handlinger, sier Aziz.

Organisasjonen Ungkurd er også sjokkert.

– Dette angrepet er et angrep på kjærligheten, demokratiet og friheten til å elske den man vil, sier Ungkurd i en pressemelding.

– Vi var den første innvandrer organisasjonen som deltok på pride i 2016 og Begard Reza som er generalsekretær i Salam nå, var styremedlem i Ungkurd. Vi har hatt flere skeive folk i vårt styre og kjemper for skeives rettigheter i vårt miljø hverdag, skriver Ungkurd videre.

Reagerer på fokuset på etnisitet

Aziz reagerer på at det fokuseres på etnisitet i tittel.

– Vi mener det er helt uakseptabelt at du fokuserer på at det er en kurder som står bak terroren. Mannen er norsk statsborger. Hvorfor i all verden er det relevant at han er «kurder»? En terrorist er en terrorist uansett hudfarge, rase og religion, sier han til Utrop og får støtte av Ungkurd.

–Vi i det kurdiske miljøet er like sjokkert over angrepet som alle andre og derfor er useriøst at utrop velger å fokusere på nasjonaliteten til vedkommende og svartmaler et helt folk, sier Aziz.