Foto: Skjermdump/smp.no

– Urealistisk at vestkantjente er kjæreste med somalisk gutt

Debatten raser i kommentarfeltene og på sosiale medier etter refleksjonene til Sunnmørspostens filmanmelder. Ifølge redaktøren ble anmelderen mistolket.

I kjølvannet av anmeldelsen til den norske ungdomsfilmen Natt til 17., som får terningkast tre, har filmanmelder ertet på seg deler av tvitteratet, melder tv2.no.

– At en pen og dannet jente  (Thea Sofie Loch Næss) fra Oslos vestkant er kjæreste med en somalisk gutt (Samakab Omar), og også får morens velsignelse for forholdet, virker ganske urealistisk, skrev han.

Spesielt denne formuleringen i anmeldelsen er det som får flere til å reagere.

– At Sunnmørsposten ansetter og betaler en anmelder som er trangsynt som denne har jeg vanskeligheter med å skjønne, tvitrer tv-anmelder for nettstedet serienytt.no, Steffen Stø.

Også på kommentarfeltet til anmeldelsen får skribenten pepper. 

– Anmelderen slår i hjel et budskap om kjærlighet uavhengig av hudfarge og nasjonalitet, skriver én annen leser. 

Får også støtte
En annen leser støtter imidlertid frilanseren, og skriver at det må være lov for anmelderen å mene at "troverdigheten ved å utfordre det sosiale mønsteret i så høy grad, svekkes". 

Sunnmørspostens redaktør, Hanna Relling Berg, sier til tv2.no det er beklagelig at det som anmelderen har prøvd å få frem, er blitt misoppfattet. 

– Verken han eller vi synes det er noe problematisk med et kjæresteforhold mellom en norsk jente og en somalisk gutt. Det han mener er at filmskaperne og skuespillerne ikke har klart å overbevise ham om realismen i forholdet