Arabiske kulturdager 28. til 30. august

1Shares

Fredag 28. august 2020 16.30 – 20:30 PM
Melahuset

Denne helgen gis det en innføring i dansen dabke, det blir poesilesing, musikk fra Midtøsten, filmvisninger og lesesirkel på arabisk. Velkommen!

Fredag 28.08.2020:
Denne ettermiddagen starter med en innføring i danseformen dabke og avsluttes med visning av filmene «Freedom is mine» og «Not who we are»
Innføring i Dabke: 16:30- 17:30
Denne orientalske danseformen danses blant annet i Palestina, Syria, Jordan og Libanon. På kurset gis det opplæring i ulike teknikker og det avsluttes med en felles gruppekoreografi. Det er ikke nødvendig med forhåndskunnskaper, men man må hente ut gratis billetter på forhånd.
Maks antall 30 personer.
Filmvisning: 19:00- 20:30
Denne kvelden vises kortfilmen «Freedom is mine» av Mahmoud Salameh om en ung mann som forsøker å flykte med båt og som reddes av kystvakta.
Deretter vises dokumentarfilmen «Not who we are» av Carol Mansour som forteller historien til syriske kvinner som har flyktet til Libanon, og hvilke konsekvenser krigen og flukten har hatt på deres liv-
Lørdag: 29.08.2020
Kl. 18:30
Vi ønsker velkommen til en kveld med musikk og poesi på norsk og arabisk.
Diktlesing: Yasmin Mouafak
Piano: Pegah Mirkiani
Oud og arabiske sanger:
Nawar Alnaddaf: vokal og oud
Jak Makdis: darbouka
Konsert med Nora Brodtkorb med band:
Nora Brodtkorb: vokal
Trym Rødvik: piano og fløyte
Ramona Fossly: trommer
Kristin Hille-Krumsvik: bass
Ola Sæbø: gitar
Hilja Løvvik: kor
Diktlesing ved Bara Jasem Alowais
Bara Jasem Alowais er en syrisk poet som vokste opp i De forente arabiske emirater FAE. Han studerte medisin i Egypt og kom til Norge i 2011, hvor han nå jobber som lege. Han har skrevet poesi siden 2005 og publiserte sin første diktsamling i 2013 i FAE. Han har deltatt på poesifestivaler i Egypt, Irak, Sverige, og Tyskland.
Beiruts venner ensemble
Saleh Mahfoud: vokal, guitar & qanun
Geko Fattal: oud
Rola Srour: vokal
Tareq Alhalabi: perkusjon
Jamal Safi: perkusjon
Inger Hannisdal: fiolin
Erlend Barratt Due Solum: Klarinett
Søndag: 30.08.2020
Kl. 14 – Lesesirkel
Lesesirkel og diskusjon om to viktige romaner fra arabisk litteratur: Trekket mot nord av Altayeb Saleh og En fugl fra øst av Tawfiq Alhakim. Det blir diskusjon om litteraturens funksjon i eksil og forholdet mellom øst og vest, reflektert gjennom den arabiske litterære produksjonen.
Det vil også være utstilling av utvalgte arabiske bøker fra Deichmanske bibliotek. Mulighet for å reservere en bok fra oss og hente på biblioteket senere.
Kl. 18 – Filmvisning: «Stitching Palestine»
Om filmen:
Dokumentarfilmen «Stitching Palestine» viser 12 palestinske kvinner og deres livshistorier, som flettes sammen i et fellesskap om tradisjonelle broderier. Filmen er regissert av Carol Mansour.