Skoler som konkurrerer og elever som velges bort

1Shares

Thursday, 5 November 2020

– Jeg har hørt at det ikke er en god skole.

Ida Søraunet Wangberg får advarselen fra et familiemedlem. En nabo tipser om at det er mulig å søke seg over til en annen skole, som er mye bedre. Wangberg blir usikker. Hva skal hun gjøre? Svikter hun som mamma om hun lar datteren starte på nærskolen, den «dårlige» skolen? Dette skriver Wangberg om i sin nye bok «Skolevalget».

På neste webinar setter Manifest Tankesmie søkelyset på et skolesystem der skoler tvinges til å konkurrere, elever velges bort, og segregeringen øker mellom minoritetsspråklige barn og elever med norsk som morsmål.

Hva mener vi egentlig når vi snakker om gode og dårlige skoler? Og hvorfor har forskjellene mellom skolene blitt så store?

Dette diskuterer Palma Kleppe og Stine Hjerpbakk i Manifest Tankesmie med Ida Søraunet Wangberg og lærer og tillitsvalgt i Utdanningsforbundet, Jorunn Folkvord.

Webinaret gjennomføres med Zoom som plattform. Lenke til webinaret, der du registrerer deg, finner du her: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_EvffQE5eQieRJv1dAQQhqQ

Arrangementet vil også bli streamet fra vår Facebook-side.

Boka «Skolevalget. Om skoler som konkurrerer og elever som velges bort» av Ida Søraunet Wangberg kan du lese mer om og bestille her: https://manifest.no/wangberg-skolevalget