Afghanistanuka 2020

1Shares

November 16 – 19

Like etter at det amerikanske presidentvalget er avgjort, og bare dager før høynivåkonferansen om Afghanistan i Genève, vil Afghanistanuka 2020 strømmes direkte fra Oslo på YouTube.

Vi er glade for å invitere deg til en uke med informative digitale debatter om noen av de viktigste spørsmålene Afghanistan står overfor, inkludert:

  • Hva skjer bak lukkede dører i Doha, der representanter for Taliban og den afghanske regjeringen samles for å forhandle om slutten på mer enn 40 år med krig?
  • Vil Afghanistans mektige krigsherrer støtte, sabotere eller overta et forhandlet forlik?
  • Hvordan kan Taliban forsøke å islamisere Afghanistans grunnlov og juridiske rammeverk, og hva ville være konsekvensene for kvinner og menneskerettigheter?
  • Hvor mye plass vil bli igjen for ytringsfrihet og politisk aktivisme i Afghanistan?
  • Kan det bli langvarig fred uten en bredere involvering av den afghanske befolkningen?

Bli med oss direkte på YouTube hver dag fra klokken 11:30, 16. til 19. november og ekstra frokostseminar torsdag 19. november klokken 08:30.

Vi samler politikere, journalister, akademikere og aktivister fra Afghanistan, Norge og andre steder for å diskutere viktige spørsmål som landet står overfor, inkludert Mujib Mashal, seniorkorrespondent for New York Times i Afghanistan, og Jamila Afghani, leder av Women’s International League for Peace and Freedom i Afghanistan.

Det vil være en spørsmålsrunde umiddelbart etter hvert seminar, og alle oppfordres til å delta i diskusjonen.

For mer informasjon om Afghanistanuka, besøk vår hjemmeside, og meld deg på via vårt Facebook-arrangement.