Velkommen til Olavsfest

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Nordmenn mindre positive til innvandrere - 25.06.2024 Sunak hevder Labour vil gjøre Storbritannia til en «hovedstad for ulovlig innvandring» - 25.06.2024 Jobbsjansen får økte rammer: – Styrking av innvandrerkvinners muligheter - 25.06.2024 Festivalen feirer i år 60-årsjubileum, og presenterer i den […]
Festivalen feirer i år 60-årsjubileum, og presenterer i den anledning et historisk sterkt og bredt program.
Olavsfest er en inkluderende kultur- og kirkefestival med et svært bredt program, med målsetting om å presentere kunst og kultur som gjør vår forestillingsverden større.
Plakaten i år toppes av BJÖRK, en av verdens fremste og viktigste kunstnere de siste 30 årene. På Olavsfest framfører hun sitt klassiske repertoar i orkesterarrangementer med Trondheimsolistene, med Kyiv kammerkor som support.Programmet spenner ellers mellom fest og ettertanke, mellom Kae Tempest og Åge Aleksandersen, mellom Carola og Nils Petter Molvær, mellom gudstjenester og familieshow, mellom marked og kunstutstillinger – på arenaer som varierer fra nasjonalhelligdommen Nidarosdomen til klubbscener og store utendørsarenaer som Borggården og Kristiansten Festning.

Blant de rundt 150 arrangementene i løpet av uka, finner du også et omfattende samtaleprogram med spennende gjester om tema i skjæringspunktet mellom tro og samfunn. Årets tema for Olavsfest er HÅP, noe som ligger som en rettesnor både det kunstneriske og det verbale programmet.

Vi anbefaler også et dykk i vår unike plakatserie – der uttrykket til den avdøde kunstnerbautaen Hannah Ryggen inkluderes i festivalprofilen gjennom moderne designvirkemiddel.