Historier fra Ukraina: Andrej Kurkov, Victoria Belim og Arve Hansen

1Shares

Velkommen til ukrainsk helaften med gjester som lar oss bli bedre kjent med landet før og nå. Hva tenker de om dets fremtid?

Bokaktuelle Andrej Kurkov, Victoria Belim og Arve Hansen har alle et nært forhold til Ukraina. Fra hvert sitt ståsted gir de oss et unikt innblikk i landets historie, kultur og konflikten i dag. Kvelden starter med Victoria Belim som har et biografisk og personlig utgangspunkt. ‘Røde sirener’ er en fengslende familiehistorisk inngang til å forstå mer av Ukrainas historie.
Kveldens andre del består av en samtale med Andrej Kurkov og Ukraina-ekspert Arve Hansen. Andrej Kurkov regnes som Ukrainas viktigste forfatter. Han er russisktalende, født i St. Petersburg og oppvokst i Kyiv. Denne sjeldne scenepersonligheten skriver fast fra Ukraina for ukeavisa Dag og tid. Idet krigen brøt ut begynte han å skrive for å dokumentere uhyrlighetene. Nå foreligger ‘Dagbok frå ein invasjon’ på norsk. Med sine engasjerte politiske og kulturelle analyser gir Kurkov en helt unik innsikt i krigen og dens bakgrunn.
Forsker Arve Hansen har bodd i ti år i den østslaviske regionen, og han besøkte Ukraina senest i mai. I “Ukraina – historien, menneskene og krigen” gir han oversikten man trenger for å forstå konflikten og hva ukrainerne kjemper for.
Samtalene vil foregå på engelsk og ledes av journalist, forfatter og forlagsredaktør, Bernhard L. Mohr.
Tid: 19.09, kl. 19.00
Sted: Deichman Bjørvika