Når jenter må flykte. Hvordan kan vi hjelpe før det er for sent?

0Shares
Når humanitære kriser inntreffer og mennesker tvinges på flukt, glemmes ofte den spesielle situasjonen tenåringer og spesielt tenåringsjenter befinner seg i. Ungdomstiden skal fylles med læring og utvikling, men ungdom som må flykte mister dyrebare år i en spesielt sårbar periode i livet.
Selv om krisene kan være ulike, er det ofte mange av de samme problemene som går igjen: tenåringsjentene er ekstra utsatt for seksuell vold, overgrep og barneekteskap. Utdanningsløp avbrytes og spesielt tenåringsjenter holdes vekk fra undervisning.
Det som for ikke lenge siden var noe som foregikk i andre deler av verden, har nå kommet til vår egen dørstokk. Krigen i Ukraina har sendt millioner av mennesker på flukt, mange av dem over grensen til naboland. En del av disse ender til slutt opp i Norge.
For å rette søkelys mot tenåringenes historier og de særskilte utfordringene de møter på flukt, vil Plan International Norge gjennomføre et arrangement om temaet på Arendalsuka.
Arrangementet vil også være en podkastinnspilling til F*ordet, og samtalen vil ledes av programleder Pernille Kjølberg Wikøren.
Lenke til podkasten finner du her: https://www.plan-norge.no/vaart-arbeid/podcast
Arrangementet finner sted på Den globale scenen, se fullstendig program her: https://www.norad.no/arendalsuka.
Medvirkende:
* Ayesha Wolasmal, humanitærrådgiver
* Per-Roe Petlund, gender adviser, Forsvaret
* Natalia Novytska, Ukrainas ambassade i Norge
* Sylo Taraku, rådgiver, Tankesmien
Agenda
* Kari Helene Partapuoli, generalsekretær,
Plan International Norge
* Pernille Kjølberg Wikøren,
programleder, «F*ordet», Fremantle
Tid: 16.08, kl. 10-10.45.
Sted: Den Lille Andeunge, Nedre Tyholmsvei 7b, Arendal.