Ytringsrommet og krigen i Gaza

Stiftelsen Fritt Ord, Masahat for Arab Culture in Exile og Vega Scene inviterer til samtale om ytringsrommet onsdag 29. november 2023 kl. 18.00–20.00 på Vega Scene.

Amund Bakke Foss, fagleder for utenriks i VG, leder samtalen med Jumana Manna, kunstner basert i Berlin, Nadim Khoury, førsteamanuensis ved Institutt for rettsvitenskap, filosofi og internasjonale studier, Høgskolen i Innlandet, Sarah Lookofsky, kunstnerisk leder på Kunstnernes Hus, Jon Martin Larsen, høyskolelektor i journalistikk ved Høyskolen i Kristiania og kommentator for medienettstedet M24, og Nikolai Melamed Kleivan, reportasjeleder og journalist i Morgenbladet.

Etter Hamas’ angrep 7. oktober 2023 og Israels militære invasjon er vi vitne til den blodigste krigen i Gaza i vår tid.

Krigen har alvorlige konsekvenser for menneskerettighetene og ytringsfriheten. Retten til å ytre seg, til å protestere, til å uttrykke sinne og frustrasjon, til å ta et antikrigsstandpunkt, til å ta avstand fra volden og til å vise solidaritet med de som lider, fører til nye konfrontasjoner, forfølgelser og forbud.

I samtalen vil vi diskutere utfordringene for redigerte medier; hvordan det er å leve med arabisk, muslimsk og jødisk identitet under krigen; antisemittisme; kanselleringer, sensur og selvsensur i institusjoner; og doble standarder i utenrikspolitikken – i Norge og internasjonalt.

Suppe og fri samtale etter programmet til kl. 21.00.