Stor artist med varmt hjerte

Soulkongen er død

Stor: Solomon Burke døde for kort tid siden. Her ser vi ham på en av hans siste konserter på Notodden Bluesfestival 5. august
Blues, soul og gospelsangeren Solomon Burke hadde nettopp ankommet Schiphol flyplass i Amsterdam for å opptre på et utsolgt Paradiso da det ble offentliggjort at han hadde gått bort, 70 år gammel.
0Shares

Solomon Bruke var godt kjent i Norge og Notodden bluesfestival hvor han satte bygda på hodet med barnehageblues. Pastoren og gospelsangeren fra Philadelphia elsket kontakt med sitt publikum. Fra sin spesialbygde trone, laget for å tåle vekten av den omfangsrike artisten, hilste han på publikum og skrev autografer i hovedgaten. Tronen står utstilt på Notodden bibliotek.

90 direkte etterkommere

Burke ble tatt opp i Rock and Roll Hall of Fame i 2001 og ga senere ut det som ble kåret til Best Contemporary Album (beste samtids-plate) med “Don’t Give Up On Me”. Burke vekket oppsikt med et stort følge og en skare barn og barnebarn. Han etterlater seg hele 90 barn, barnebarn og oldebarn. Han viste et stort hjerte overfor sine hjelpere, artistfølge og andre han fortsatte å holde kontakten med etter opptredenene. At Norge og Notodden hadde en spesiell plass i artistens hjerte, forsto man av positive uttalelser om festivalen, som kunstnerisk leder Jostein Forsberg i NBF mente gjorde det lettere for festivalen å skaffe gode, amerikanske artister.

Alle trenger kjærlighet

Under sin siste opptreden på Notodden bluesfestival 5. august inviterte han flere publikummere opp på scenen. Burke er mest kjent for låten «Everybody Needs Somebody to Love», skrevet i 1964, som ble brukt i filmen «The Blues Brothers» fra 1980. Han har også samarbeidet med Rolling Stones, Eric Clapton, Van Morrison og Tom Waits. På sitt nye album «Nothing’s Impossible» samarbeidet han med den legendariske produsenten Willie Mitchell som også gikk bort i år.

Burkes bortgang er et stort tap for soulsjangeren.