Krever ny asylpolitikk

Torsdag 9. februar arrangerer flere organisasjoner og partier en demonstrasjon for en ny asylpolitikk for kvinner og barn.
Publisert: 03.02.2006, 12:31
Latest posts by Publisert: 03.02.2006, 12:31 (see all)

– Det overordnede målet er å presse regjeringen til å imøtekomme det de har lovet i Soria Moria-erklæringen, uttaler talsperson for aksjonen Simon Souyris Strumse.

– Dette er en sak så å si uten opposisjon, og med en stor folkebevegelse bak seg i tillegg til å ha regjeringserklæringen på laget.

Bakgrunnen for aksjonen er i følge arrangørene en rekke enkeltsaker den siste tiden, med en tilspissning i høst og vinter, som har brakt lys over Norges inhumane asylpolitikk mot den spesielt sårbare gruppa som kvinner og barn er.

– Den linjen de tilsluttede organisasjonene har merket fra norske myndigheter virker som konsekvente brudd på menneskerettighetene og barnekonvensjonen. I tillegg har en rekke organisasjoner med autoritet på dette punktet kritisert norske myndigheters kildebruk når de bedømmer situasjonen i asylsøkeres land. Oppropet gir en mer komplett rekke begrunnelser og krav, påpeker Strumse.