Interiør-redaktøren

 
Katrine Hofseth Leira er 23 år og redaktør for interiør-magasinet Studio. Hun er adoptert fra India. For henne har ikke det vært noen hindring å ha minoritetsbakgrunn. Det viktige er å ha en god ide og tørre å satse på den.

Hvordan fikk du idéen til Studio?

Idéen fikk jeg da jeg tok bachelor i Internasjonal markedsføring ved BI. Jeg fikk i eksamensoppgave å utvikle et nytt produkt for det norske markedet. Ettersom jeg har jobbet innen media siden jeg var tenåring, kom tanken fort om et magasin. Jeg forhørte meg med venner og bekjente og fant ut at det de savnet var et magasin rettet mot en ung og urban målgruppe. Et forlagshuset kjøpte konseptet, og 10. oktober ble Studio lansert.

Jeg synes det er viktig å tenke at man ikke skiller seg ut, selv om man har en annen hudfarge.

Er det tøft?  

Det er et marked med mange konkurrenter, og som en liten aktør må man ta større hensyn til økonomiske problemstillinger, så det er ikke knirkefritt. Heldigvis har jeg erfarne medarbeidere som har sagt seg villig til å jobbe rimelig for oss i oppstartsfasen. Det er givende for meg som redaktør å drive et blad fagfolk har tro på. Vi jobber stadig med å utvikle oss, og selv om vi er fornøyde med utgave en, synes jeg utgave to er hakket bedre.

Hvordan har responsen vært?

Vi har fått et overveldende positiv respons. Det er tydelig at mange har savnet et slikt magasin.

Hvordan takler du redaktørrollen?

Det er spennende og samtidig utfordrende. Redaktøransvaret byr på andre utfordringer enn journalistens, men så langt har det gått bra. Jeg har tidligere jobbet som prosjektleder for et stort forlagshus og kan nyte godt av den erfaringen nå.

Hva inspirerer deg i det du gjør?

Det at man hele tiden tenker at ting kan bli bedre og den positive responsen. Også interessen for interiør. Det har alltid vært tilstede. Jeg har gått på interiørskole, fulgt med på blogger og interiørmagasiner. Nå har jeg stor tro på at Studio skal gjøre det bra, og det inspirerer meg selvfølgelig til å stå på ekstra hardt.

Hvordan kan du inspirere andre med minoritetsbakgrunn?

Jeg tror jeg er et eksempel på at alt er mulig. Det er ikke mange 23-åringer som får mulighet til å lansere sitt eget magasin. Jeg synes det er viktig å tenke at man ikke skiller seg ut, selv om man har en annen hudfarge. Da jeg var yngre, tenkte jeg at jeg kunne bli diskriminert på grunn av det. Nå ser jeg annerledes på det og opplever at svært få har spurt meg om det i profesjonelle sammenhenger.

Om Katrine:

Navn: Katrine Hofseth Leira

Aktuell: redaktør i “small space”-magasinet Studio

Født: 88-modell

Gode sider: kreativ, tenker muligheter i stedet for utfordringer, har pågangsmot

Negative sider: detaljorientert, utålmodig og kanskje litt selvopptatt