For mye politiarbeid

Ingen saker hvor personer med utenlandsk bakgrunn har blitt funnet døde i Akerselva eller havnebassenget i Oslo de siste årene, har blitt etterforsket som drap.
Publisert 08.02.2007 19:39
Latest posts by Publisert 08.02.2007 19:39 (see all)

Det bekrefter spesialmedarbeider Knut Skjelvan i Oslo politidistrikt overfor Utrop.

På spørsmål om hvor mange personer med utenlandsk bakgrunn som har blitt funnet døde i Akerselva eller sjøen de tre-fire siste årene, svarer Skjelvan at han ikke har det nøyaktige antallet i hodet.

Da Utrop ber om statistikk tilbake til 2000 svarer Skjelvan at det er mye arbeid å finne det, og ber oss ringe tilbake om noen dager. Men etter det får vi ikke kontakt med ham mer. Til tross for flere henvendelser og purringer ringer han ikke tilbake, selv om han er på jobb.

Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD) forteller om bekymring i det etiopiske miljøet etter at flere etiopiere er blitt funnet døde i løpet av kort tid.

Organisasjonen tok derfor opp spørsmålet om hvor mange afrikanere som er blitt funnet døde på et møte med Oslo-politiet. OMOD etterlyste også svar på hva de døde av. De har så langt ikke mottatt noen tilbakemelding fra politiet.