Verden Rundt

Manmohan Singh
Foto: The World Academy of Sciences
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Ny album fra rapperen Rambow - 21.05.2024 – Viktig å gjengi historien korrekt - 21.05.2024 Forventer å få kritikk om æresvoldsbok - 19.05.2024 Hellas planlegger ny anti-rasisme lovGreske myndigheter uttalte nylig at man ville presentere et lovforslag rettet mot rasistisk hatretorikk, […]

Hellas planlegger ny anti-rasisme lov
Greske myndigheter uttalte nylig at man ville presentere et lovforslag rettet mot rasistisk hatretorikk, melder nyhetsbyrået Reuters.

– Her står vi foran et lovforslag med symbolsk og moralsk verdi, uttalte visestatsminister Evangelos Venizelos til pressen, og legger til at den vil justere gresk lovgivning opp mot europeiske standarder.

Lovforslaget kommer i kjølvannet av fegnslingen av lederen for det høyreekstreme Gyllent Daggry. Myndighetene mener de har sterke bevis på at partiet står nært drapet på en anti-fascistisk rapper. Flere gir også uttrykk for at partiet bør forbys og erklæres som en kriminell organisasjon.

Hvert åttende menneske sulter
Hvert åttende menneske som lever på jorda, er rammet av kronisk underernæring. FN frykter at målsettingen med å halvere de globale sultproblemene innen år 2015 ikke vil bli nådd.

I en ny rapport anslår FNs jordbruksorganisasjon FAO, matvareprogrammet WFP og det internasjonale fondet for jordbruksutvikling IFAD tallet på mennesker som går sultne til 842 millioner på verdensbasis. Dette tilsvarer 12 prosent av jordas befolkning.

– Afrika sør for Sahara er fremdeles den regionen der underernæring er mest utbredt, fastslår FN-organisasjonene.

India og Pakistan enige om våpenhvile
Indias statsminister Manmohan Singh og hans nye pakistanske kollega Nawaz Sharif ble enige om å gjenopprette våpenhvilen i Kashmir da de møttes i New York i forbindelse med FNs hovedforsamling.

Samtalene var de første mellom de to regjeringssjefene etter at Sharif vant valget i Pakistan i vår, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Begge var enige om at en bedring av situasjonen ved delelinjen i Kashmir er en forutsetning for å bedre forholdet mellom landene, noe de begge ønsker, sier Indias nasjonale sikkerhetsrådgiver Shivshankar Menon til AFP.

FN-rapport: – Tortur er utbredt i Libya
Tortur er utbredt i Libya, ifølge en FN-rapport. FNs høykommissær for menneskerettigheter ber myndighetene om å ta kontroll over forvaringssentrene der mye av torturen skal foregå. skriver NTB.

Ifølge rapporten skjer torturen hyppigst etter pågripelse og i løpet av de første dagene med avhør for å oppnå tilståelser og hente annen informasjon.

– I noen tilfeller innrømmet medlemmene av de væpnede brigadene åpent mishandling av fanger, og forsøkte til og med å forsvare det, sier Ravina Shamdasani, talskvinne for høykommissæren.