En rapgruppes innerste tanker

Boka som rapgruppa har skrevet selv. Fotografiene i boka er tatt av Michael Ray Vera Cruz
Foto: Aschehoug
Den norske rapgruppen Karpe Diem har nylig bokdebutert med "Dødtid", som er resultatet av to års turnenotater og bilder.

Karpe Diem er den mest prisbelønte rapgruppen i Norge. Gjennom sin første bok har de nå blottlagt sjela si for publikum. De siste to årene har de skrevet ned sine opplevelser på turné og hatt en fotograf som har fulgt dem. Det er bakgrunnen for boka Dødtid.

Rapperne Magdi og Chirag leker med ord både i låtene sine og i boka. De tar leserne på en reise gjennom alt fra gledesrus til sorg og fortvilelse. Underveis er det en god dose humor på hverandres bekostning.

Det var enkelt å komme seg igjennom boka på i underkant av et par timer. Så ungdommen vil nok ha stor glede av denne. I tillegg har man bildene som forteller historien om Karpe Diem på en spennende måte. Fotografen Michael Ray Vera Cruz Angeles har fanget intime og interessante øyeblikk fra rappernes hverdag.

Boka er absolutt en pryd med enestående fotografier, låttekster og beretningene om to rapperes virkelighet.

Det meste av boka er i svart-hvitt, noe som setter et trist preg over boka og som trekker litt ned på helheten. Men mot slutten kommer det flere fargerike bilder frem. Jeg må innrømme at jeg underveis falt ifra av og til, for jeg er hverken en ungdom eller rapfrelst. Men boka er absolutt en pryd med enestående fotografier, låttekster og beretningene om to rapperes virkelighet. Og jeg likte å delta i den.

Fakta
Tittel: Dødtid – Bilder og turnenotater
Forfatter: Karpe Diem
Forlag: Aschehoug