Sagt i måneden som gikk

 
Foto: Wikimedia Commons
Sagt i løpet av siste uke om rasisme, innvandring og integreringsfeltet.

– Hadde jeg vært hvit, ville jeg vært England-kaptein i mer enn ti år. Svarte kapteiner er greit for U18- og U21-landslaget, men ikke på A-landslaget.

Eks-fotballspilleren Sol Campbell (bildet), som fikk 73 kamper for det engelske landslaget, til Sunday Times 09.03, om institusjonell rasisme i fotballen.

– Nå når volden har vist sitt stygge fjes, føles det viktigere enn noensinne.

Sofia Nerbrand, arrangør av en antirasistisk markering i Malmø, til NTB 13. mars. Byen har i de siste dagene vært gjenstand for høyreekstrem vold.

– Vi kan ikke ha det slik at innvandrere som kommer til Norge skal leve på skattebetalernes penger. Vi må sørge for en integreringspolitikk som får folk i jobb.

Fremskrittspartiets arbeidspolitiske talsmann, Erlend Wiborg (Frp), til Dagens Næringsliv 12. mars om tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som viser at flere innvandrere går på sosialhjelp.

– Alle er veldig mottakelig og jobber for at flyktningene skal trives her, og det er jeg veldig stolt over.

Virksomhetsleder i Tjeneste for integrering i Berg kommune, Avag Manukyan, til Folkebladet 12. mars, om hvorfor kommunen gjør en så god jobb med å integrere flyktninger og innvandrere.

– Plager som i utgangspunktet er enkle å behandle, kan eskalere til akuttbehandling eller omfattende og langvarig behandling uten riktig hjelp. Det er dårlig helseøkonomi ikke å gi denne gruppen helsehjelp.

Styreleder for “Helsehjelp for papirløse” i Bergen, Astrid Spjeldnæs til Bergens Tidende. Sitert i VG 16. mars. 50 frivillige leger, sykepleiere og annet helsepersonell i Bergen står bak et tilbud om helsehjelp til personer uten lovlig opphold i Norge.

Kan vi risikere en ny Mccarthyisme, denne gang med muslimene som gjenstand for overvåkning og hets? 

Per Fugelli, professor i sosialmedisin, advarer i en kronikk i Dagbladet 15. mars mot panikk i det norske samfunnet etter PSTs trusselvurdering ble lagt fram tidligere i måneden.

Dette er en personlig tragedie for Ulf og Birgitta og et slag i ansiktet på alle oss som er evangeliske kristne.

Åge Åleskjær til avisen Dagen den 10. mars om at Birgitta og Ulf Ekman, hans tidligere trosfeller i menigheten “trosbevegelsen” skal bli katolikker.

Tallenes tale er klar: Oslo er en segregert by. […] I et flerkulturelt samfunn må folk læres opp til å omgås hverandre uavhengig av etnisk bakgrunn. Statistikken viser at de som bor i nærheten av innvandrere er mer positive til innvandring enn andre.

Mímir Kristjánsson, redaktør i Manifest tidsskrift, argumenterer for bussing av minoritetsforeldre i Aftenposten 11. mars.

I stedet for å busse barna bort fra vennene sine, bør utfordringen til norske politikere være hvordan skape nærskoler som både sikrer norskkunnskaper og gode nærmiljø.

Cato Brunvand Ellingsen, som Aftenposten presenterer som “pappa på Bjørndal”, svarer Kristjánsson i samme avis 14. mars.