Verden Rundt

 
Foto: royalmail.com
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) – Hærverk møtt med motstandskraft og støtte - 24.04.2024 Europarådet og FN protesterer mot Storbritannias Rwanda-plan - 24.04.2024 Nylansert rasismeveileder fremmes som kunnskapsverktøy - 24.04.2024 Hedrer muslimsk krigsheltinne Royal Mail har utstedt et frimerke til minne om offiser Noorunissa Inayat Khan […]

Hedrer muslimsk krigsheltinne
Royal Mail har utstedt et frimerke til minne om offiser Noorunissa Inayat Khan (1914-1944). Frimerket er en del av frimerkeserie som hedrer enkeltpersoner for deres enkeltstående bidrag til det britiske samfunnet, skriver Royal Mail i en pressemelding.

Khan (bildet) var britisk hemmelig agent (Special Operations Executive) i det okkuperte Paris, under kodenavnet Spy Princess. Navnet ble foreslått ettersom hun var datter av av den muslimske indiske adelsmannen Hazrat Inayat Khan.

Hennes bidrag regnes i ettertid som svært viktige. Inntil tyskerne klarte å fange henne i 1943, klarte Khan sende viktige meldinger til London for å hjelpe den franske motstandsbevegelsen. Khan ble henrettet i konsentrasjonsleiren Dachau av Gestapo i september 1944.

– Kina og EU må ha mer tillit til hverandre
Slik oppsummerer president i EU-parlamentet Martin Schultz forholdet mellom de to, melder NTB.

Schultz møtte mandag Kinas president Xi Jinping, som er på sitt første besøk som president til Brussel.

– For at forbindelsene våre skal blomstre må dialogen og tilliten styrkes i alle dimensjoner, sier presidenten i EU-parlamentet og nevner områdene politikk, næringsliv og menneskerettigheter.

Reiser til Jamaica for å hente kunnskap
I kjølvannet av etableringen av Morgans Skip AS på Grøsnes i Gratangen er det nå etablert tre bedrifter. I midten av april drar fire personer til Jamaica for å hente ny kunnskap og inspirasjon, skriver fremover.no.

Astrid Høgmo som er styreleder i Morgans Skip AS, forteller at de tre bedriftene er knyttet til historien om «Lille Jamaica» som er det stedet skulpturen står på i Gratangen.

– Hensikten med dette prosjektet er at bedrifter skal få reise utenlands for å hente ny kunnskap og inspirasjon i andre land. I vårt tilfelle skal vi hospitere i to uker i en eller to bedrifter og utveksle ideer og kunnskaper, poengterer Høgmo overfor fremover.no.

– Et godt eksempel på afrikansk vekst
Finlands ambassadør i Zambia, Pertti Anttinen, sier til avisen The Post at landet er et godt eksempel på den økonomiske veksten i Afrika.

Nylig inviterte han et titall finske journalister, som blant annet fikk gjeste fabrikker og finskledede bedrifter.

– Zambia er et særdeles godt eksempel på den endringen som finner sted i Afrika, med rask vekst. Landets fredelige situasjon har i stor grad bidratt til å styrke landets økonomi, ved å gjøre det er enkelt for andre å investere her. Zambia bryter helt klart med vestlige stereotypier om Afrika som et krigsrammet og fattig kontinent, sier ambassadøren til The Post.