Verden Rundt

Razzia mot HIV-behandlere i Uganda

HIV-forskningsprosjektet Walter Reed Project har måttet stenge kontorene sine midlertidig etter å ha blitt anklaget av ugandisk politi for å ha drevet med opplæring i homofili. Bildet viser vaksineforskere i en forelesing.
Foto: Skjermdump/YouTube/muwrp.org
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Shwan Dler Qaradaki er Årets Olsokkunstner - 19.04.2024 FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Nylig slo politiet til i en razzia mot kontorene til en organisasjon som […]

Nylig slo politiet til i en razzia mot kontorene til en organisasjon som driver et prosjekt som gir behandling til mennesker med HIV og AIDS.

Årsaken til aksjonen var, ifølge Ofwono Opondo, talsmann for myndighetene, at prosjektet drev med opplæring i homofili, melder nyhetsbyrået AFP.

The Walter Reed Project, et forsknings- og behandlingsprosjekt finansiert av USA, måtte avslutte virksomheten etter at en av deres ansatte ble anholdt en kort periode som følge av politiaksjonen.

– Vi samarbeider med politiet for å få klarhet i omstendighetene rundt hendelsen. For å sikre de ansattes sikkerhet og prosjektets integritet har vi valgt å stanse virksomheten til vi vet noe mer om det juridiske grunnlaget for politiaksjonen, skriver prosjektet i en uttalelse i sine nettsider.

Homofili har vært ulovlig i Uganda siden februar, etter at landets president ratifiserte og vedtok et svært kontroversielt lovforslag, som gikk igjennom parlamentet to måneder før.