Sagt siden sist

 
Foto: Eva Rinaldi
Om rasisme, innvandring og integrering.

– Jeg tror helt inn til kjernen på nasjonal sikkerhet, men jeg tror ikke på et forbud som rammer immigranter. Jeg tror på inkludering. Vårt land ble bygd på det, og det fortsetter å være sterkt på grunn av det.

Filmstjerne og tidligere proffbryter “The Rock” Dwayne Johnson (bildet) til GQ/Filmweb om sine planer for en mulig politisk karriere, og drømmen om å bli USAs president en gang i fremtiden.

– Vi må aldri akseptere diskriminering, hverken av kjønn, seksuell legning, etnisk bakgrunn, hudfarge, eller noe annet.  Lønn, arbeidstid og andre opptjente rettigheter, som vi tok for gitt bare for ti-femten år siden, er nå under press.

LO's 1. sekretær Peggy Hessen Følsvik til bladet Fri Fagbevegelse om likestilling i arbeidslivet.

– Jeg mener at retorikken til Listhaug har vært en katastrofe. Mange ser på henne som en blanding av Jeanne d’Arc, jomfru Maria og Mor Theresa, noe som er skremmende. Hun er blitt nasjonen og sivilisasjonens eneste håp og vårt livs lys.

Reklamemannen Ingebrigt Steen Jensen med et ironisk spark i retning den permitterte innvandrings- og integreringsministeren i en uttalelse til VGNett.

– Mediene lytter ikke til folk. De sier de er nøytrale, men det er det umulig å være. Jeg tror løsningen på mediekrisen er at mediene tar åpne politiske standpunkt slik at alle vet hva de mener. Hvis man hadde lest Breitbart News, ville man ikke blitt overrasket over at britene stemte seg ut av EU. Eller at Donald Trump vant presidentvalget i USA. Men de hørte ikke på oss og ble sjokkert.

Politisk redaktør i den sterkt høyreorienterte nyhetsnettstedet Breitbart News, Matthew Boyle, til NRK.

– Akkurat nå ser det ut til at det vil komme færre enn anslaget. Så får vi se hva som skjer resten av året. Men det er helt klart at det kommer vesentlig færre hit nå enn hva som har vært vanlig de siste årene. Hva som skjer framover, beror på mange forskjellige forhold. Blant annet alle grensekontrollene som er satt opp i mange forskjellige land i Europa. Så for min del kan jeg ikke allerede nå komme med et nytt estimat.

UDI-direktør Frode Forfang til P4Nyhetene.