Afrikanere mobiliserer mot afrikanere

0Shares
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Sammen med Nwosu har flere afrikanere i Norge satt sammen en organisasjon de kaller “Operation Flush” (“Operasjon skylle vekk”). Aksjonen er en informasjonskampanje mot gateprostitusjon rettet mot afrikanske prostituerte. – Barn i Norge skal ikke vokse opp i den tro at afrikanske kvinner kan kjøpes for penger. På alle hjørner henger det en jente, og dette gir et galt bilde av afrikanske jenter. På tide å rydde opp, sier Elvis Chi Nwosu engasjert.

Beskytte afrikanere
Han forteller at mobiliseringen først og fremst handler om å beskytte og ta vare på interessene til norskafrikanere i Oslo. Dette handler om hva slags by de afrikanere som bor i Oslo ønsker seg, forklarer han. Afrikanske organisasjoner har vært i dialog med Oslo politidistrikt for å lage felles strategier mot prostitusjon. Men Nwosu mener dette ikke har resultert i konkrete tiltak fra norske myndigheter. Derfor har han og andre tatt saken i egne hender.

 – Vi begynner i oktober og skal ha patruljer i helgene etter kl. 01 hvor våre medlemmer skal gå med t-skjorter og dele ut brosjyrer, den ene rettet mot kundene og en annen mot prostituerte, sier han.

Tar saken selv
Han mener noen må ta grep om situasjonen når politikerne svikter.

– Men er ikke den nye loven mot sexkjøp et tiltak for å begrense prostitusjonen?

 – Jo, alle tiltak er velkomne og vi avventer den nye loven, men samtidig er det på tide at det afrikanske miljøet forteller de prostituerte at Oslo ikke er et sexeldorado, sier han.

 Han advarer mot å stakkarsliggjøre kvinnene. Isteden må man gi dem reelle muligheter for å få arbeid.

– Vi ønsker å ta Karl Johans gate tilbake og gi våre jenter et sterkere og bedre selvbilde, sier Elvis Chi Nwosu.

Politiet inneforstått
Leder for prosjektet mot menneskehandel STOP ved Oslo politidistrikt, Harald Bøhler, bekrefter overfor Utrop at operasjonens representanter har vært i kontakt med politiet angående prostitusjon, og politiet er inneforstått at dette kun handler om informasjonsvirksomhet som ligger innenfor det sivile kan drive med.