– Mulan er meg og tusenvis av unge jenter som har savnet noen å se opp til

Selv om jeg i dag er veldig glad for å ligne på Mulan, har det ikke alltid vært sånn, skriver journalist Xueqi Pang (24).
Foto: NRK
Author Recent Posts Majoran VivekananthanAnsvarlig redaktør i Utrop Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all) Subjekt sin kampanjejournalistikk er uforenlig med god presseskikk | Majoran Vivekananthan - 14.09.2022 Typisk norsk? | Majoran Vivekananthan - 22.08.2022 Nye nedgangstider kan være en gyllen mulighet for SV - 04.08.2022 Helt siden rollelisten for nyinnspillingen av Disney-klassikeren «Mulan» ble annonsert, […]
0Shares

Helt siden rollelisten for nyinnspillingen av Disney-klassikeren «Mulan» ble annonsert, har jeg gledet meg enormt til å se den kinesiske skuespillerinnen Liu Yi Fei i rollen som selveste Mulan.

Den originale animasjonsfilmen fra 1998 betød svært mye for min oppvekst som den eneste kinesiske jenta i bygda.

Da jeg så traileren til de nye filmatiseringen av «Mulan» for første gang, fikk jeg umiddelbar gåsehud.

Filmen er basert på den kinesiske legenden om Hua Mu Lan, også kjent som Mulan, som måtte forkle seg som mann for å ta over farens plass i militæret i krigen mot hunerne.

Da jeg som liten lekte rollespill med venninnene mine, ble det ofte til at jeg måtte være Mulan. For det var hun jeg lignet mest på, mente de rundt meg.

Og jeg hadde ikke akkurat så mange andre å velge mellom.

Selv om jeg i dag er veldig glad for å ligne på Mulan, har det ikke alltid vært sånn.

Les hele saken i NRK P3.