Bjørnar Moxnes i Rødt, Une Bastholm i Miljøpartiet De Grønne og Audun Lysbakken i SV vil hente flyktninger direkte med fly for å avlaste Hellas

Hans Fredrik Grøvan i KrF avviser forslag om stengte grenser, og mener fokuset må være å finne en brei europeisk enighet.
Foto: Pixaby
Mens regjeringen krangler om å stenge grensene for asylsøkere, vil venstresida hente flyktninger med fly.
1.1K+Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

Norske politikere er delt i synet på hvordan Norge skal møte krisa som utspiller seg i Hellas.

Både Fremskrittspartiet og Høyre åpnet tirsdag for at det kan bli nødvendig å nekte å behandle asylsøknader fra flyktninger som har vært i Tyrkia. Det skaper konflikt i regjeringen:

– Det er et forslag som bryter grunnleggende prinsipp i asylinstituttet. Det er vi selvsagt imot, sier Terje Breivik, nestleder i Venstre til Klassekampen.

Han mener Norge må ta en ledende rolle i å presse på for en europeisk avtale om en mer rettferdig fordeling av flyktningene som kommer til Hellas. Også Hans Fredrik Grøvan i KrF avviser forslag om stengte grenser, og mener fokuset må være å finne en brei europeisk enighet.

Verken Rødt, SV eller MDG mener Norge kan vente på at EU-landene kanskje blir enige om å hjelpe. De vil inngå en avtale med Hellas om at Norge henter ut flyktninger fra leirene så fort som mulig.

– Det er vi nødt til å gjøre. Vi vet med sikkerhet at det sitter barn i de leirene som har beskyttelsesbehov, og som nå får barndommen ødelagt, sier Une Bastholm, stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne.

Les hele saken i Klassekampen.