SIAN-leder lover å ikke brenne Koranen

SIAN-leder Lars Thorsen lover å ikke brenne Koranen under kommende helgs arrangement på Hamar.
Lars Thorsen, leder i Stopp islamiseringen av Norge, lover å droppe koranbrenning ved lørdagens demonstrasjon på Hamar.
422Shares

Organisasjonen avslutter etter planen sin demonstrasjonsturné på Hamar kommende lørdag. Fra tidligere har SIAN fått krass kritikk etter å ha krenket muslimer og Koranen både i Bergen og Oslo.

Nå lover man å unngå Koran-brenning på Hamar, ifølge leder Lars Thorsen.

– Å krenke folk er nødvendig for at samfunnet skal være sunt. Men konkret er koranbrenning den ytterste av krenkelser, og jeg har mye annet som jeg gjerne heller vil gjøre, for å si det sånn, sier Thorsen til Vårt Land.

Thorsen mener samtidig det å provosere er legitimt og at det å bli krenket «ikke er et argument» i seg selv.

– Når det kommer til å droppe koranbrenning i Hamar, så er det gjort for å vise goodwill og at de som tror at vi holder på kun for å provosere og skape oppstandelse, tar feil.

SV-politiker ut av arbeidsgruppe

Venstre-politiker og tidligere varaordfører i Drammen, Yousef Gilani, som er initiativtaker til et dialogmøte mellom organisasjonen og muslimske teologer, hilsen velviljen velkommen.

Samtidig har SV-politiker Nasir Gondal, som er del av arbeidsgruppen som har jobbet med dialogmøtet, trukket seg.

– Jeg trekker meg først og fremst på grunn av Sian. Jeg har pratet med deres representanter og de virker ikke som folk som vil ha dialog. De har kun ett argument; å hate koranen og islam. Det er uakseptabelt, sa Gondal til Vårt Land.

I en pressemelding kaller SIAN beslutningen for beklagelig”.

– Bakgrunnen for uenigheten i Drammens islamske miljø kan være flere, men konkret er det anført at dialog er bortkastet fordi SIAN “bare ønsker oppmerksomhet” (…) For å vise at SIAN sitt fokusområde ikke er oppmerksomhet og oppstandelse, men informasjonsvirksomher (herunder dialog) vil vi avstå fra å brenne koranen under arrangementet på Hamar.