Muslim i Forsvaret: – Hent kompetanse fra de det gjelder

Forsvaret fokuserer på likestilling etter at man tar inn jenter, og fokuserer på flerkulturelt tilbud når mennesker fra forskjellige kulturer kommer inn, sier Iman Meskini.
Foto: Skavlan Talkshow/Flickr
Forrige uke ble Forsvarets likestilling- og mangfoldskonferanse avholdt. Her fortalte Iman Meskini sin historie om det å være muslim i Forsvaret.

Fra juli 2017 til 2018 var Iman inne til førstegangstjeneste. Hun gikk rekruttskole på Madla og tjenestegjorde videre som avdelingstillitsvalgt på Ørland.

Iman ble positivt overrasket da hun kom inn i Forsvaret. Bønnerom, halalmat og feltimam var noe hun ikke så for seg i Forsvaret, men som likevel møtte henne der.

En viktig ting hun lærte, var at mangfold er så mye mer enn det man ser på utsiden. Hun forteller om da hun ble plassert på rom med fem tilfeldige jenter fra fem forskjellige steder i landet med fem helt ulike dialekter.

– Vi klarte å bo sammen i ett rom, over og under hverandre i køyesenger, og måtte klare å forholde oss til hverandre gjennom et helt år. Og det synes jeg er et vakkert bilde på hva mangfold burde være også i resten av samfunnet.

Les mer i forsvaret.no