Alisha (11) sendte brev til kommunen: – Det er mange som ikke får med seg det som skjer, og har foreldre som ikke kan hjelpe

Alisha Aamir (11) er redd for at hun og vennene blir hengende etter i skolegangen etter et år med pandemi. Derfor sendte hun en mail til Oslo kommune med spørsmål om hva de kan gjøre for dem.

«Jeg heter Alisha Aamir, er 11 år og går i femte klasse på en skole i Stovner bydel. På grunn av smitten her har jeg vært i karantene til sammen fire ganger. På grunn av dette har jeg hatt mye hjemmeskole hvor jeg føler at jeg ikke klarer å få med meg nok. Jeg vet også at mange andre av mine venner har det sånn.»

Slik starter e-posten Alisha sendte til ordføreren for et par uker siden.

  • Les hele brevet til Alisha nederst i saken!

Hun er elev i 5. klasse på en skole i Groruddalen, og sitter også i elevrådet. Det siste året har hun vært fire ganger i karantene, på grunn av flere smitteutbrudd. Det har ført til at hun og klassekameratene har hatt hjemmeskole i nesten et helt år, noe som tærer på.

– Jeg synes det er kjedelig å ikke se vennene mine, i tillegg til at det er vanskelig å konsentrere seg og få med seg alt når undervisningen er digital, sier hun til Avisa Oslo.

Les mer i ao.no