Høyreekstrem trend bekymrer PST-sjefen – ti år etter Utøya

Ti år etter 22. juli-angrepene ser PST en økning i antall nordmenn som uttrykker forståelse for høyreekstrem terror. Her forteller PST-sjefen når hans folk kommer og banker på døra di.
517Shares

NYDALEN, OSLO (Nettavisen): Det er sol og sommer. Når vi møter Hans Sverre Sjøvold (63) har han snart tenkt å forlate kontoret og innlede ferien, slik han gjorde det på denne tiden for ti år siden.

– Jeg jobbet i Justisdepartementet da det smalt, men var hjemme på Nøtterøy på ferie. Jeg så TV-bildene og skjønte at noe var alvorlig galt, forteller han. Sjøvold satte seg i bilen og kjørte tilbake til Oslo. Arbeidsplassen var blåst bort. Åtte personer var drept i regjeringskvartalet. Anders Behring Breivik hadde plassert sin 960 kilos hjemmelagde bombe i en varebil ved inngangen til Høyblokka før han kjørte til Utøya. Utkledd som politimann skjøt og drepte han AUF-ungdom på politisk sommerleir. 69 mennesker ble drept på øya den dagen. 42 mennesker ble i tillegg alvorlig skadd, i regjeringskvartalet og på Utøya.

Les mer i nettavisen.no