Jan Garbarek til neste års Oslo Jazzfestival

Jazzartisten Jan Garbarek er klar for neste års festival.
Foto: Oslo Jazzfestival
Oslo Jazzfestival 2023 har gleden av å presentere Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu som åpningskonsert i Den Norske Opera & Ballett.

Garbarek har, siden han vant NM for jazzamatører i 1962 i en alder av 15 år, opparbeidet seg en posisjon som en av Norges store internasjonale stjerner.

Garbarek ble født i en leir på Mysen for såkalte «displaced persons», ifølge Wikipedia. Hans polske far var i tysk fangenskap under annen verdenskrig og arbeidet på jernbanen i Trøndelag da han møtte Kari Nordbø fra Rennebu, Jan Garbareks mor.

– Det er en begivenhet for oss å presentere Jan Garbarek på festivalens åpningskonsert i Operaen neste år. Få musikere har preget sin egen kunstform, nasjonalt og internasjonalt, som Garbarek. Fra hans opptredener på Sogn Studentby og albumdebuten “Til Vigdis” i 1967, til kunstnerskapet som i høy grad var med på å definere identiteten til det internasjonale plateselskapet ECM. I dag er Jan Garbarek en av jazzens store stilskapere og ikoner, sier festivalsjef Øyvind Larsen via en pressemelding.