
Foto: Privat
- Mangfold i organdonasjon redder liv - 17.12.2025
- Deler etiopisk kultur på TikTok: – Enorm respons - 15.12.2025
- 18 år gamle Hamid Moradi vant frivillighetspris - 09.12.2025
Kokk, restauranteier og gründeren bak “Saritas – Taste of India”, Sarita Sehjpal, satte nylig fyr på kommentarfeltet på Instagram-kontoen sin da hun publiserte en video som forklarer opphavet til krydderet karri.
Karri er nemlig ikke indisk, men britisk, sier hun.
– Ingenting som irriterer meg mer
– Varm, indisk blanding. Hva søren?, sier Sejpal oppgitt i REMA 1000-butikken.
Sehjpal forteller i videoen at britene ble forelsket i den indiske maten i kolonitiden, og utviklet sin egen krydderblanding – inspirert av indisk “curry”.
Britene kalte blandingen for “curry-powder”, som besto av kumminpulver, korianderpulver, sennepsfrø og gurkemeie.
– Og da det kom til Norge, ble det til karri.
Masala som gjelder
Gründeren oppklarer i en oppfølgervideo at det er garam masala som gjelder.
– Med en gang du har “masala” bak noe, kan du regne med at det er indisk.
Sehjpal sier til godt.no at hun ikke “disser” noe som helst. Hun ønsker kun at nordmenn skal forstå opphavet og kjøpe indisk krydder når de lager indisk mat.






