Formidlingspris til Melafestivalen

Khalid Salimi mottok prisen på NOPAs priskonsert.
Foto: Christoffer Krook
Melafestivalen ble hedret for sitt «vidsyn og en grenseløs raushet».

– Vi er stolte og takknemlige for at vi er tildelt NOPAS formidlingspris. Å formidle musikalske uttrykk som er lite gjenkjennelig for mange er en utfordring, men desto større er gleden når vi får det til. Melafestivalen prøver derfor bevisst å koble mindre kjente musikkuttrykk med velkjente navn, og å sette unge norske talenter på samme scene som deres musikalske forbilder. Det er det som er Mela, sa Khalid Salimi, direktør Melafestivalen.

NOPAs formidlingspris deles til personer eller institusjoner som har gjort en spesiell innsats for norsk musikkliv. 5. november avslørte kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande, gjennom en videohilsen, at det var Melafestivalen som stakk av med årets pris.

Juryens begrunnelse, skrevet av NOPAs styreleder, Ingrid Kindem:

«Årets vinner av NOPAs formidlingspris har et vidsyn og en grenseløs raushet som har gitt oss kulturopplevelser vi tidligere bare drømte om. Vinneren har lagt til rette for utallige møter mellom kunstnere fra hele verden. Det har vært møter der musikk, sangtekster, dans, kunst og matkultur har smeltet sammen. Flere bestillingsverk har sett dagens lys i møte med et publikum som ikke vanligvis besøker våre kulturinstitusjoner.

Denne møteplassen har blitt bygget stein på stein siden 2001. Vinneren har hatt visjoner, vilje, engasjement, håp og mot – og har vært motstandsdyktig i møte med krefter som ikke ser verdien av mangfold, likeverd og respekt. Årets vinner er Melafestivalen – en varm takk fra NOPA til direktør og kunstnerisk ansvarlig gjennom alle disse årene, Khalid Salimi og hans stab!»