Tommy Sharif stevnet for ærekrenkelse av Stormberg-eier

Sharif er venn med netthandelsgründer Einar Øgrey Brandsdal, som finansierte Sørlandsnyhetene før han trakk seg ut før kommunevalget i september.
Foto: Arkiv
Stormberg-eier Steinar J. Olsen har stevnet Tommy Sharif for ærekrenkende og hensynsløs atferd. Bakgrunnen er et Facebook-innlegg Sharif har lagt ut om ham.
0Shares

I en rekke innlegg på Facebook siden september i fjor har dekkforhandleren blant annet hevdet at turtøyprodusenten utnytter Nav-systemet og at eieren har syltet ned penger i Kina, ifølge Dagens Næringsliv.

Tommy Sharif begynte å skrive innlegg mot Stormberg etter at Steinar J. Olsen kritiserte den kontroversielle Facebook-siden Sørlandsnyhetene for å hetse en ung folkevalgt.

– Sharif har fremsatt en rekke usanne påstander om Stormberg. Han har tidvis også brukt en seksualisert og sjikanerende tone mot meg, som ville fremkalt fordømmelse om den var rettet mot en kvinne, sier Olsen til Dagens Næringsliv.

Sharif er venn med netthandelsgründer Einar Øgrey Brandsdal, som finansierte Sørlandsnyhetene før han trakk seg ut før kommunevalget i september.

Sharif engasjerte seg i Sørlandsnyhetene helt på tampen av valget. Angivelig har han ifølge dn.no også forsøkt å lansere Facebook-siden på nytt, med navnet Sharif-nyhetene.

Stevning sendt

Olsen flere ganger bedt om at innleggene slettes, noe Sharif først avviste. Men før jul snudde han og skrev på sin profil at han beklaget og tilbød seg å slette innlegg.

Lille julaften, få dager etter at innlegget ble publisert, ble likevel stevningen sendt. Olsen skriver i en epost til avisa at de registrerer at Sharif ikke ønsker at saken ender i retten. Samtidig er han av den oppfatning at Sharif ikke har forstått alvoret.

«Vi mener derfor han må svare for seg i retten og ansvarliggjøres for den netthetsen og sjikanen han har stått bak. Det skal ikke være slik at noen måned etter måned kan hetse og plage andre i sosiale medier uten at det får konsekvenser for dem», skriver turtøyprodusenten, ifølge NTB.

– Jeg kommer tilbake med mer informasjon, men det er helt utrolig at Steinar Olsen ikke gir seg selv om jeg var villig til å betale hele kravet hans på 130.000 kroner, skriver Sharif i en kommentar på Facebook, ifølge NTB.