Flerkulturelle finalister til den nasjonale Frivillighetsprisen

Finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen er fra Brandbu, Oslo, Målselv, Ål, Askrova og Røros.
Foto: JCP
To av de seks finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen har innvandrerbakgrunn.
93Shares

Frivillighet Norge har fått inn 331 nominasjoner til den nasjonale Frivillighetsprisen i år, noe som er ny rekord. Juryen har så valgt ut seks finalister, og nå er det opp til deg og resten av Norge å stemme fram vinneren.

– Årets finalister er alle vinnere, og forbilder for oss alle. 2020 og 2021 har vært spesielle år som har utfordret oss som samfunn, og det er imponerende å se at ildsjeler som disse seks – og tusenvis av andre – bidrar til å hjelpe oss gjennom krisen, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

To av de seks finalistene har innvandrerbakgrunn. Joseph Murray er leder for World Federation of the Deaf, kommer fra USA og bor på Ål. Han jobber for å gjøre nasjonale tegnspråk anerkjent og akseptert overalt, og har lagt ned en internasjonal innsats over 26 år for menneskerettighetene til døve.

Norsk-tamilske Kadasamy Naranderan leder organisasjonen Tamilsk-Norsk Hjelp. Organisasjonen bidrar til humanitær bistand til flykninger og vanskeligstilte på Sri Lanka. Ved å levere kortsiktig nødhjelp og langsiktig utviklingen for hjemvendte flyktninger og andre i nød.

Les mer om finalistene