– Situasjonen har roet seg langs den polsk-hviterussiske grensen

Situasjonen på grensen mellom Hviterussland og Polen var rolig tirsdag kveld etter at det tidligere på dagen var sammenstøt mellom migranter og polske sikkerhetsstyrker.
1Shares

Det ble kaos da hundrevis av flyktninger og migranter tirsdag begynte å kaste steiner og andre gjenstander mot polske sikkerhetsstyrker på andre siden av grenseovergangen Kuznica-Bruzgi.

De polske grensevaktene svarte med å bruke vannkanoner og tåregass mot migrantene.

Tirsdag kveld opplyser den polske grensevaktstyrken at situasjonen hadde roet seg og at migrantene hadde trukket seg flere hundre meter tilbake fra grensegjerdet. Styrken har også lagt ut bilder i sosiale medier av mennesker som forsøker å varme seg ved flere bål i skogen.

Det er vanskelig å få uavhengig informasjon om hva som faktisk skjer i området ettersom polske myndigheter nekter journalister og hjelpeorganisasjoner å komme til området.

Departementet hevder at hviterussiske styrker hadde utstyrt migrantene med sjokkgranater og tåregassgranater har. Warszawa anklager også hviterussiske styrke for å ha forsøkt å ødelegge gjerdet langs grensen.

Polen erklærte krisetilstand i grenseområdene i begynnelsen av september etter at mange fra Midtøsten begynte å dra via Hviterussland for å komme seg til Europa.

Irak uttaler tirsdag at om lag 200 irakiske borgere har vært i kontakt med dem og evakueres frivillig fra Hviterussland torsdag.