Norsk metalband avlyste konsert etter rasismeanklager

Ikke bare islam- men også kristendomskritiske: svart metallbandet Taake.
Foto: flickr.com
Konsertene til metalbandet Taake i Australia er blitt kansellert etter at en studentforening har beskyldt bandet for rasistiske og hatefulle holdninger.

Taake skulle etter planen spille konserter i de australske byene Brisbane, Sydney, Adelaide og Melbourne. Nå er alt avlyst, etter blant annet reaksjoner fra en studentforening i Sydney.

Det skriver blant annet The Guardian. I Norge ble saken først omtalt av Bergens Tidende.

Lederen for en studentforening på et universitet der Taake skulle spille, Lia Perkins, sier til studentavisen Honi Soit at Taake står for «hatefulle og rasistiske holdninger».

I en SMS til BT skriver vokalist i Taake, Ørjan Stedjeberg, bedre kjent som Hoest, at han «registrerer en stadig økning i virkelighetsfjern og politisk korrekt overfølsomhet».

Kontroverser og kanselleringer

I 2012 ble bandet anklaget for islamhat i sine tekster i forbindelse med nominasjonen til Spellemannsprisen. I 2007 ble bandets Tysklandsturné kansellert etter at vokalisten viste frem nazi-symboler, noe som er straffbart ifølge tysk lov.

I en Utrop-kommentar fra samme år vises det til at bandet avviser rasisme- og islamhatstempelet, og at de kaller seg religionskritiske.