Oslo-politiet avviser rasisme­anklager fra Kvelertak-gitarist

Gitarist i bandet Kvelertak, Maciek Ofstad, har anklgaet politiet for rasisme.
Foto: Skjermdump/Facebook/Radiorock
Kvelertak-gitarist Maciek Ofstad beskylder politiet for rasisme etter at han ble slått ned på åpen gate i Oslo. Politiet avviser anklagene.
24Shares

Kvelertak-gitarist Maciek Ofstad beskylder politiet for rasisme etter at han ble slått ned på åpen gate i Oslo. Politiet avviser anklagene.

Ofstad kommer med beskyldningene i et innlegg på Instagram, etter at han ble slått ned i Oslo 4. september.

Gitaristen skriver i innlegget at han ble meid ned i bakken av en mann i slutten av 20-årene som var på joggetur.

Ifølge Instagram-meldingen hjelper han politiet med å få tak i gjerningspersonen, men i sammenheng med pågripelsen skjer det noe som Ofstad opplever som rasisme fra politiet, skriver NRK.

– Politibetjenten kommer bort til meg etter de har fått han i bilen og sier «Hvis du juger til meg nå, så er du i stor trøbbel» med en aggressiv og truende tone.

– Henlagt etter kort tid

Ofstad er også kritisk til at saken ble henlagt etter kort tid, selv om de hadde tatt mannen som ifølge Ofstad hadde utøvd blind vold, samt at spør justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) om politiet ikke får nok ressurser.

I en e-post til kanalen avviser politiet rasismeanklagene.

– Politiet på stedet som håndterte situasjonen sier de overhodet ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen fra fornærmede av det som ble sagt i den korte samtalen, verken ordene, formen eller hentydninger til rasisme, skriver pressesjef ved Oslo politidistrikt, Unni T. Grøndal.

Mehl: – Gjør inntrykk

Til VG har også justisminister Mehl kommentert kritikken som rettes mot henne i Instagram-innlegget:

– Det Ofstad beskriver gjør inntrykk. Vold er aldri greit, og jeg forstår at det virker provoserende ut fra hans gjengivelse av det som har skjedd. Dessverre kan jeg ikke gå inn i enkeltsaker. Jeg kjenner derfor ikke politiets vurderinger eller oppfatning av hendelsen, eller hva som ligger bak henleggelsen, men har ennå ikke fått svar, sier justisministeren til avisen.

(©NTB)