Opprop mot regjeringens definisjon av tvangsgifte!

0Shares

Blant de som står bak oppropet er 12 minoritetsungdomsorganisasjoner, sammen med ungdomspartipolitiske organisasjoner bl.a. AUF, og Internasjonalt utvalg i Skeiv Ungdom.

I oppropet krever organisasjonene at regjeringen stanser det planlagte forbudet for å sette en aldergrense på når man kan gifte seg med noen fra utlandet. Oppropet har klar adresse til Arbeiderpartiet sitt pågående landsmøte hvor saken diskuteres.

– Vi som underskriver dette oppropet er motstandere av aldersgrense og tilknytingskrav for familiegjenforening til Norge. Tvangsekteskap må bekjempes ved hjelp av sosiale tiltak, ikke gjennom utlendingsloven, heter det i oppropet.

Det understrekes at ungdom i myndig alder har en selvskreven rett til å velge hvem de eventuelt ønsker å gifte seg med. Punkt for punkt krever organisasjonene at regjeringen revurderer sine planer om å heve aldergrensen for familiegjenforening med personer utenfor EØS-området fra 18 år til 21 år.  

Samtidig kritiseres regjeringens forslag om innstramninger i utlendingsloven og krav om “tilknytning til riket”, som enkelte i regjeringen har lansert som en måte å regulere ekteskap med personer fra land utenfor EØS-området. 

Organisasjonene som står bak oppropet:

Unge Venstre KrFU
Norges Tyrkiske Ungdomsforening Sosialistisk Ungdom
Afrikansk Ungdom i Telemark Albansk Ungdom
Afrikan Youth in Norway AUF
Det Kurdiske Ungdomsforbundet i Norge Somalisk Studentforening
Pakistansk Studentsamfunn InterFM 107.7
Afghansk Ungdomsforening Minaj Ungdom
Muslimsk Studentsamfunn Rød Ungdom
Skeiv Ungdoms Internasjonale Utvalg Agenda X
Vietnamesisk barne og ungdomsforening i Oslo OMOD

 Kilde: OMOD